Elindult a Főépítészi Képzési Felület

A Lechner új felülete a főépítészi vizsgák lebonyolítását támogatja

A főépítészi vizsgák szervezői számára a vizsgaidőpontok elektronikus meghirdetésére, a jelentkezés koordinálására, valamint a vizsgák eredményeinek elektronikus kezelésére nyújt lehetőséget a Lechner Tudásközpont Főépítészi Képzési Felülete. Az új digitális portálon a jelentkezők jogszabálygyűjteményekhez és kidolgozott tananyagokhoz egyaránt hozzáférhetnek, sikeres vizsga esetén pedig a bizonyítványukat is innen tölthetik le.

A főépítészi tevékenységről szóló 190/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 2021. május 13-án hatályba lépett módosításával megújult a főépítészi vizsgáztatás rendszere is. A jogszabály a főépítészi feladatok és foglalkoztatási feltételek mellett a főépítészi vizsga szervezésével kapcsolatos feladatokat és felelősöket is meghatározza.

Az állami főépítészek számára a főépítészi vizsga időpontjainak elektronikus meghirdetésére, a jelentkezés koordinálására, valamint a vizsgák eredményeinek vizsgaszervező rendszerben való elektronikus kezelésére a Lechner Tudásközpont biztosítja a lehetőséget a továbbiakban, a Főépítészi Képzési Felületen keresztül.  A felület a vizsgázókat is támogatja, akik itt választhatják ki a megfelelő helyszínt és időpontot, tájékozódhatnak többek között a jelentkezési határidőről, a vizsgát megelőző szakmai konzultációs időpontokról, ezenkívül jogszabálygyűjteményekhez és kidolgozott tananyagokhoz is hozzáférhetnek.

Tájékoztató a Főépítészi Képzési Felületről itt érhető el.