Vár az Utasváró

Személyesen is látogatható a Lechner autóbusz-pályaudvarokat bemutató kiállítása

A tavaly decemberi virtuális megnyitó óta május 27-től személyesen is megtekinthető a Lechner Tudásközpont Utasváró – autóbusz-pályaudvarok építészete a ’40-es évek végétől a ’70-es évek végéig című kiállítása. Az előre bejelentkezett látogatók számára az első tárlatvezetést június 17-én tartják a kiállítás kurátorai.

Május 27-én megnyitja kapuit a látogatók előtt a Lechner Tudásközpont 2020 decemberében virtuálisan bemutatott Utasváró című kiállítása. A Lechner Dokumentációs Központ Terv- és Fotótárának gazdag állományából összeállított kiállítás a hazai autóbusz-pályaudvarok építészetét mutatja be a ’40-es évek végétől a ’70-es évek végéig. A budapesti Erzsébet téri és Bukarest utcai autóbusz-pályaudvarok mellett Szeged, Miskolc, Eger, Nagykanizsa és Balatonalmádi buszállomásainak története is megismerhető.

Az első kurátori vezetés június 17-én, csütörtökön 16 órától lesz, 5 fő részére – a pandémiás szabályokat betartva (védettségi igazolvány, maszk). A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők jelentkezését a kiallitas@lechnerkozpont.hu címre várják.

A virtuális megnyitóról készült videók a Lechner Tudásközpont Youtube-csatornáján tekinthetőek meg.

Nem csak az Utasváró kiállítás, de a Dokumentációs Központ is nyitva áll a látogatók előtt, akik előre egyeztetett időpontban, védettségi igazolvány felmutatásával kutathatják ismét a gyűjteményt. Az ezzel kapcsolatos információk itt érhetőek el.