Virtuális séta a jelen és a jövő örökségvédelmi megoldásaiban

A Magyar Tudomány Ünnepe a Lechnerrel

November 3. és 30. között a Magyar Tudomány Ünnepe esemény keretében online programokkal, élő közvetítéssel várják a tudomány iránt érdeklődőket. A Lechner Tudásközpont szakértőinek előadásaiban a kulturális örökségvédelem, a műemlékvédelem és a térbeli adatok közigazgatási felhasználásának lehetőségei kerülnek fókuszba.

A Magyar Tudomány Ünnepe esemény keretében a Lechner Tudásközpont Virtuális séta a jelen és a jövő örökségvédelmi megoldásaiban témakörben három előadással készült. 

Az előadások innen tölthetőek le:
Korzenszky Tamás kulturális örökségvédelmi igazgató: Kulturális örökségvédelmi jó gyakorlatok: Népi Építészeti Program 2017-2018.
Bognár Gábor örökségvédelmi szakértői főosztályvezető: A műemlékvédelem lehetőségei a jelen globális válságainak kezelésében.
Kis Yvette dokumentációs főosztályvezető: Virtuális séta az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központban.

A Lechner Tudásközpont által kezelt téradatvagyon a közigazgatás szolgálatában címmel tart előadást dr. Sik András, térbeli szolgáltatások igazgató november 13-án, pénteken 13 órától. A korszerű e-közigazgatás igényli és ösztönzi a térbeli helyhez köthető adatok felhasználását az állami, önkormányzati és hatósági feladatokban, mindez új típusú, térbeli szemléletű kormányzati IT megoldások bevezetését teszi szükségessé. Ennek alapja az épített környezetre vonatkozó 2D és 3D téradatok, valamint a természeti környezet téradat-nyilvántartásainak integrált kezelése és elérhetővé tétele a közigazgatás számára.

Az előadás ide kattintva, bejelentkezés után érhető el november 13-án 13 órától, a jelszó: LTK2020.